Ekoglitter on saatu blogin kautta
*mainoslinkki
Trendimeikki glitter on vallannut alaa myös vähän parempana valintana, eli osittain biohajoavana versiona.
Etenkin nyt keväällä tuntuu olevan jos monenmoista pippaloa (kuten parin viikon päästä vappu!) jonne voisi sipaista glittermeikkiä. Puhumattakaan vähän kauempana häämöttävistä kesän festareista. Mutta aikainen meikkaaja parhaimmat glitterit nappaa, ehhheh.
Ekoglitteristä ei mitenkään huomaa että se olisi jotenkin ”ekoa”, vaan säihkettä ja ihania värejä riittää. Kaikkihan tiedämme, että tyäysmuovinen irtoglitter ei ole se ympäristölle ystävällisin tuote.
Edit: Postauksen jälkeen on selvinnyt, että biohajoava glitter ei ole niin biohajoavaa, mitä aina kerrotaan: myöskään ekoglitter ei ole täysin biohajoava tai muoviton, joten se ei kuulu luontoon tai biojätteeseen. Moni biohajoava glitter sisältää n. 8 % muovia, ja ekoglitterin hajoamisaika luonnossa olisi kuukausia (kuten millä vain biohajoavalla muovilla). Itse en enää hanki uusia glittereitä, mutta jos glitter on ihan must esimerkiksi esiintymismeikkiin, ekoglitter on mielestäni parempi valinta – kunhan et laske sitä viemäriin tai biojätteeseen.
Lue myös: Kosmetiikka ja muovi – mitä siitä kannattaa tietää?

Ekoglitterit testissä – Glitternisti ja G Beauty glitterit
Sain testiin Glitternistin ekoglittereitä ja G Beauty -sarjan glittereitä. Irtoglittereissä on vähän eri ominaisuuksia: osa on isompaa, osa aivan pientä puuterista jauhetta, osa jotain siltä väliltä.
Glitternistin ekoglitterit on tehty kasviperäisestä selluloosasta, joka hajoaa n. 4-6 kuukaudessa. G Beauty Glitter on taas aika uusi tulokas, ja nämä glitterit ovat puolestaan mm. eukalyptuksesta ja selluloosasta valmistettuja. Myös G Beauty Glitter maatuu, jos joutuu kosketuksiin ns. luonnon kanssa. Kasvoille tai purkkiin ekoglitter ei maadu. 😉


En voi kuin ihastella näitä sävyjä…! Kultainen ja violettinen säihke vetää kyllä puoleensa. En ole yleensä kovinkaan hurja meikkaaja, mutta silloin tällöin silmäkulmaan tai jopa luomelle sipaistuna glitter tuo kivan jujun meikkiin.
Irtoglitter kuulostaa äkkiseltään paljon ropisevalta asialta, mutta kun kiinnitys on kunnossa, se kestää kasvoilla todella hyvin, jos glitteriin ei vahingossa sormella koske.
Kuvien glittereistä isoimmat ovat toki vähän haasteellisempia aseteltavia kuin aivan hileinen kimallus, mutta kylläpäs isommatkin kimalteet ovat kestäneet kasvoilla. Itse tykkään eniten sekä isojen että pienten glitterhippusten yhdistelmästä.

Miten kiinnittää glitter?
Oikeastaan millä vain vedettömällä salvalla, balmilla tai voiteella. Kokeilen itse kiinnitykseen lähintä hieman tahmaista tai balmimaista tuotetta ja etenkin Laponie of Scandinavian multibalmi kiinnitti glitterin tosi hyvin kasvoille.
Myös Bybi Beautyn multibalmi Babe Balm toimii kiinnityksessä, ja sen koostumus on vähän Laponieta tahmaisempi.
Ehkä joku saa glitterin pysymään myös tahmeammalla huulirasvalla tai primer-tyylisellä ratkaisulla?
Joko ekoglitter on löytänyt luoksesi? 😉
4 Kommentit
Pakko hankkia kesän festarireissuun tuommoista glitteriä! Mahtavaa!
Sounds like a plan! 🙂
Ekoglittereitä löytyy täältäkin!
Ensi kesäksi on pakko saada yksi purkki ekoglitteriä! Olen jo aivan myyty, varsinkin nuo sekoitukset isompaa ja pienempää ovat todella kauniita 🙂