Ekodödöjen sankari Schmidt’s on saanut suitsutusta aiemmin blogissani, ja onhan dödö suosikkini alumiinittomista deodoranteista. Tällä kertaa kurkistetaankin vielä tämän suomalaisittan hankalasti kirjoitettavan dödömerkin maailmaan. Sarjalta on nimittäin ilmestynyt erityisesti herkälle iholle suunnattu deodorantti. Käsittääkseni Schmidt’sit ovat ilmeisen kainaloilla siedettyjä, mutta sarjan Sensitive-dödöt ovat valmistettu vieläpä ilman ruokasoodaa.
Vaikka ruokasoodaa käytetään melko yleisesti etenkin luonnollisissa dödöissä, aine saattaa aiheuttaa ärsytystä herkemmälle iholle. Ei varmasti ole järkevää käyttää sellaista dödöä, joka aiheuttaa esim. kutinaa ja ihoärsytystä. Onnekkaana en ole saanut deodoranteista koskaan ärsytyksiä, joten tässä postauksessa keskityn Schmidt’s Sensitiven tehoihin yleisesti.
Schmidt’s deodorantti herkälle iholle – ei ruokasoodaa
Toimivan vegaanisen deodorantin etsiminen voi tuntua usein neulaa heinäsuovasta-syynäykseltä. Varsinkin jos etsinnässä on myös luonnonkosmetiikan deodorantti. Monia dödöjä onkin tullut testattua, ja valitettavan usein luonnolliset vaihtoehdot jättävät toivomisen varaa.
Testiin saatu ”uusi Schmidt’s” on yhä testaamieni luonnollisten dödöjen kohdalla positiviinen poikkeus. En huomaa käytännössä mitään eroja Sensitive-version ja muiden testaamieni Schmidt’sien tehojen suhteen, ja hyvä niin!
Schmidt’sin herkän ihon dödön kanssa kehtaa kulkea ihmisten ilmoilla ilman epähygieenisen hipin mainetta. Deodorantti pelittää parhaiten peruspäivinä, jolloin luvassa ei ole hikiliikuntaa tai paksu takki päällä kaupoilla juoksemista. Kevyt pyöräily, kävely ja ”normaali arkielämä” onnistuu ilman hikikatastofeja tai tarvetta lisäillä dödöä. Stressihikoilu ja hikiliikunta ovat taas asia erikseen, ja silloin en totta puhuen odota edes antiperspiranteilta täyttä pitävyyttä. Eli Schmidt’s on yhä mielestäni alumiinittomien dödöjen parhaimmistoa, minä kun en ole esimerkiksi kookosöljy- tai suolakivideodoranttien ylin ystävä.
Vaikka Sensitive-dödössä ei ole ruokasoodaa, kosteutta imevänä ainesosana on arrowjuurijauhetta. Hoitavina ainesosina deodorantissa on käytetty tuttuun tapaan mm. kookosöljyä ja sheavoita. Geranium-deodorantin tuoksu on kukkainen ja aito, tuoksu tulee kurjenpolvikasvin eteerisestä öljystä.
Mistä ostaa?
Herkän ihon Schmidt’s deodorantin voi klikata koriin esimerkiksi *Hyvinvoinnin Tavaralosta
tai luonnonkosmetiikkakauppa Biodellysta täältä*. Myös monet muut ekokaupat myyvät sarjan tuotteita. Kaikki Schmidt’sin tuotteet ovat vegaanisia.
* * *
Seuraa blogia
9 Kommentit
Itse olen halunnut jo pidemmän aikaa vaihtaa "dödöni" luonnollisempaan, jotenkin ajatuksen tasolla se kuulostaa niin paljon paremmalta. Valitettavasti jonkun mummotaudin saatuani kolmisen vuotta sitten, ei oikein mikään deorantti ei ole pitänyt, ja antiperspiranteistakin toimii vain ihan muutama. Joten voi vaan arvata, että kaikkien kokeilemien luonnollisten vaihtoehtojen kanssa mun kainalot on tunkkaiset jo tunnin sisällä. 🙁 Harmittaa, koska haluaisin niiden toimivan.
I feel you – mulla ei suurin osa luonnollisista deodoranteista toimi ilman mummotautiakaan! Hyvä deodorantti on kyllä sellainen, että siitä pitä ymmärrettävästi kynsin ja hampain kiinni.
Ruusu & Vanilja olisi kyllä aivan unelma tuoksuna! Mullahan tuli aluksi Schmidt's:stä kauheaa ihottumaa käteen, joka loppui kuin seinään ihan yks kaks. (välissä käytin muuta ja kokeilin sitä aina välillä) Nyt on hienhajukin paljon miedompi ja Bergamot-lime on päivittäisessä käytössä, ei muista luonnonkosmetiikan dödöistä vaan ole tuolle kilpailijaksi. 🙂
No jopas, olikohan se ärtymys juuri ruokasoodasta…? Mutta hyvä että sait Schmit'sin toimimimaan, olen ihan samaa mieltä että tämä on omaa luokkaansa luonnonkosmetiikan dödöissä. 🙂
Kuulostaapa hyvältä! Mä tykkään Schmidt'sin dödöistä, mutta ne ärsyttävät kainaloitani päivittäin käytettyinä. Tämä voisi olla hyvä arkidödö mulle 🙂
Höh, se on varmasti tosi ikävää jos muutoin hyvä dödö ärsyttää – joten ehkä ruokasoodaton versio sopii, toivottavasti! 🙂
Hmm. Oiskohan tästä mulle apua… Nykyään dödöt saa kainalon ihon niin kutiaan. Neljäs jo testissä ja sama homma aina vaan. Ei auttanu ees hajuton/mauton-dödö tuohon kutinaan. 😀
Katarooma: tosi harmillisen kuuloinen vaiva, dödö kun on monelle päivittäin käytettävää kosmetiikkaa! Onkohan dödöissä (myös hajutonmauton-versiossa :D) jokin ainesosa, jolle olet erityisesti herkistynyt?
Pitää vissiin mennä suurennuslasin kanssa inci-luettelot kattoon, jos bongais jonku yhdistävän tekijän noissa.