Kun puhutaan ihonhoitovälineiden suosikeistani, ihmesieniksi tituleerattuja Konjac Sponge -sieniä ei voi ohittaa. Ekologisempi puhdistus- ja kuorintaväline löytääkin tiensä yhä uudelleen kylppäriini, sillä niiden monikäyttöisyys ihon kuorimisessa on vertaansa vailla. Tällä kertaa tutustumme kolmeen uudenlaiseen konjac-sieneen, alkuperäiseltä Konjac Sponge Companylta.
Useampi Konjac Sponge sopii monelle ihotyypille, mutta käyttötarkoituksissa on varaa hienosäädölle. Olen tähän saakka käyttänyt lähinnä tummanharmaata aktiivihiilellä terästettyä rasvoittuvan ihon sientä, mutta sekä ohuempi Angel Cloth -liina, vartalosieni ja söpö sydämenmuotoinen savea sisältävä sieni ovat myös kelpoisia sekaiholleni.
Edit 2020: Katso *ajankohtaisin Konjac Sponge -sienten valikoima maahantuojan verkkokaupasta.
Tuotteet on saatu blogin kautta. Mainoslinkki*
Konjac Sponge -sienet eri ominaisuuksilla
Konjac Sponge -sienet ovat lyhykäisyydessään konjac -kasvin juuresta valmistettuja monikäyttöisiä ihonhoidon välineitä. Sienet syväpuhdistavat ja kuorivat ihoa ja ne ovat passeleita niin kasvojen kuin kropankin iholle.
Neutraalin pH:n sienet eivät sisällä muuta kuin itse konjac -kuitua ja mahdollisia luonnollisia lisäyksiä kuten hiiltä tai savea, tai mitä ikinä niihin on ympättykään (sieniä on tosiaan tuunattu paremmin eri ihotyypeille).
Ja ei muuten yhtään haittaa, että konjacit ovat myös biohajoavia. Sienten pioneerilla eli Konjac Sponge Companylla on Vegan Societyn ja Leaping Bunnyn sertifikaatit.
Konjac-sieniä voi käyttää pesusienen tapaan, mutta niitä ei kannata vääntää kuivaksi, ettei niiden rakenne kärsi. Ennen kastelua konjacit ovat kuivan koppuraisia, mutta pehmenevät kosteututtuna hyvin, kuten postauksen lopussa olevasta kuvasta näkyy.
Angel Cloth on konjac sponge -versio puhdistusliinasta. Kyseessä on ohuehko (mutta ei liian heppoinen) liina, jonka toinen puoli on hellävaraisesti kuorivaa ja toinen puoli on kokonaan sileä. Tämä on erityisen sopiva paksumpien kasvonaamioiden poistamiseen, ja esimerkiksi savi- ja kuorintanaamiot on helppo irroittaa hellävaraisesti liinan avulla. Toki liina sopii myös muiden konjacin kasvosienten tavoin kasvoille siltänään, mutta tehokkaaseen meikinpoistoon se vaatii kaverikseen vielä puhdistusaineen.
Angel Clothin kuorivuus on hieman hellävaraisempi kuin perinteisillä konjac-sienillä. Konjacit ovat tarkoitettuja myös herkälle iholle, mutta toki on yksilöllistä, kuinka paljon mekaanista kuorintaa iho kestää. Puhdistusliina aukeaa kastellessa kokonaan neliönmalliseksi heti ensimmäisen kastelun jälkeen. Mutta onhan se pakkauksessa ihan nätti noin kuivana. 🙂
Konjac-sienet kestävät käytössä keskimäärin kolme kuukautta hyvänä, kun ne muistaa huuhtaista käytön jälkeen ja kuivattaa ilmavassa paikassa.
Edit: Angel Cloth on poistunut valikoimasta.
Sydämenmuotoinen kasvojen konjac-sieni sisältää vaaleanpunaista savea, ja se on erityisesti väsyneen ihon tuote. Vaaleanpunaisen saven erikoisuus onkin se, että se on suunnattu etenkin lämpötilan vaihteluista ja kuivasta sisäilmasta reagoivalle iholle. Savi kuulostaa kyllä astetta hipimmältä ainesosalta, mutta se puhdistaa ihoa aika tehokkaasti.
Itse käytän joskus savea hiuspohjan syväpuhdistamiseen, joten mikseipä se menisi myös konjac-sienessä. Saven vaikutus ei tosin ehdi jäämään kasvoille sienen kanssa, mutta kuorintateho on tässä mielestäni aivan yhtä hyvä kuin harmaassa, aktiivihiiltä sisältävässä Konjac Sponge -suosikissani. Kasvojen iho ei myöskään konjacin jäljiltä ole ikinä kiristellyt tai punoittanut, mikä on hyvä merkki sopivan hellävaraisesta hoidosta.
Toiselta puolelta aaltoileva Konjac -vartalosieni on pelastanut minut iänikuiselta pesusieni-ongelmalta. Reilunkokoinen sieni sopii kämmeneen hyvin, kuorii ja puhdistaa kropan kuivan ja kutisevan ihon sitä turhaa ärsyttämättä tai raastamatta. Sieni toimii niin pesuaineen kanssa kuin ilmankin, ihan miten tykkää.
Ja vinkki kesää varten: iho kannattaa kuoria ennen itseruskettavaa, ja siihen tämä muhkeampi konjac-sieni on just hyvä. Olen tähän saakka käyttänyt esim. selän näppyjen alueelle tavallista konjac-sientä, mutta käyttömukavuus ja helppous on vartalosienen kohdalla noin kymmenen kertaa parempi.
Vartalosieneen on lisätty myös verkkomaisen luffa-kasvin kuitua, mikä tekeekin pesimestä astetta miellyttävämmän koko kropalle. Pelkkiä luffasieniä käytetään myös ihonpuhdistukseen, mutta itselleni ne ovat liian karheita.
Summaten: jos haluat monikäyttöisiä, ekologisia (taatusti mikromuovittomia) kuorinta- ja puhdistusvälineitä koko kropalle, suosittelen tsekkaamaan Konjac Sponge -valikoiman. Valikoimassa on valkoisia sieniä erityisesti herkkäihoisille (ja kaikille), lapsille on omat sienensä ja myös astetta paksummalle iholle sopiva Gentlemen’s Sponge löytyy.
Mistä ostaa Konjac Sponge -sieniä?
Parhaan valikoiman löydät nobebeauty-verkkokaupasta.
10 Kommentit
Mä olenkin ihmetellyt miten tuo "enkeli" toimii kasvoilla, mutta jaa se onkin liina 😀
Joo, se toimii liinana ehkä kätevämmin kuin "enkelinä". 😀
Noi Konjac -sienet vaikuttais kyllä tutustumisen arvoisilta! Ilmeisesti monet akneihoiset on saaneet apua rasvaiselle iholle tarkoitetusta Konjac Sponge -sienestä. Ja toi ekologisuus on kyllä iso plussa.
No voin itse allekirjoittaa että olen saanut myös apua epäpuhtaalle iholle etenkin tuosta harmaasta konjacista, johon viittasin tekstissä. 🙂 Olenkin kirjoitellut siitä sienestä myös aiemmin blogiin ja en voi kuin suositella. Ja biohajoavuudesta erityinen plussa!
Omistan tuon sydämenmuotoisen sienen, se on kyllä superhyvä! 🙂
Eikä sydämenmuodostakaan ole haittaa. 🙂 Mutta tuo punainen sieni on kyllä passeli myös mun sekaiholle!
Tosi mielenkiintoinen tuo Angel cloth. Tähän mennessä Ecotoolsin Sensitive konjac-sieni on ollut ainoa iholleni sopiva. Kasvot ovat ärtyneet muista.
Angel cloth on testaamistani konjaceista kaikista hellävaraisin. Toki jos iho on tosi herkkä, niin on aina yksilöllistä että sopiiko jokin tietty konjac iholle.
Mulla on ollut käytössä tuo Angel ja se on ollut ihan kiva, on kyllä ollut innovatiivista pakata se kuivana tuon näköiseksi, vaikka käytössä onkin tylsä tavallinen rätti.
Haha, tylsä tavallinen rätti. 😀 No joo, onhan se tavallaan kivempi kuivana jännän mallisena kuin perusrättinä. ;D