Raikas minttu on yksi suosikkituoksuistani kosmetiikassa. Pidän eniten aidoista eteerisistä öljyistä saaduista tuoksuista, sillä täysin synteettiset alkavat usein tuntumaan liian voimakkailta ja toisinaan jopa päänsärkymäisiltä.
Mintuntuoksuiset kosmetiikat mielletäään usein etenkin kesään kuuluviksi, mutta raikas fiilis sopii itselleni täydellisesti myös talvisen ihonhoidon piristäjäksi. Siispä päädyin kokoamaan postaukseen pari viime aikoina ahkerasti käyttämääni mintun tuoksuista vartalotuotetta, voilà!
Lush ja Dr Bronner’s on saatu blogin kautta.
Mintuntuoksuista kosmetiikkaa testissä
Dr Bronner’s luomulaatuinen jättisaippua
Dr Bronner’s tunnetaan pitkän linjan eettisenä kosmetiikkabrändinä. Tuotteet pohjaavat luomulaatuisiin ja reilun kaupan ainesosiin, ja sarjan käyttämät pakkausmateriaalit ovat usein kierrätettyjä, kuten myös tämänkertainen puteli. Tuotesarjalla on mm. Leaping Bunny ja fair trade-sertifikaatit.
Organic Hand&Body Spearmint&Peppermint Soap – geeli on todella raikas ja maanläheinen yhdistelmä viherminttua ja spearmintia. Olen aiemmin kertonut sarjan vartalovoiteen ihanan viilentävästä tunteesta, ja samaa voi aistia myös tästä geelistä. Täydellinen valinta suihkugeeliksi esimerkiksi liikunnan jälkeen! Pumppupullossa olevaa saippuaa suositellaan käsille ja vartalolle,
mutta käsien pesuun en raski tätä useinkaan käyttää, vaan puteli
komeilee suihkuhuoneessa.
Vaikka nimessä on soap, sisältö ei kuitenkaan ole kuivattava saippua (eli ei kannata sekoittaa merkin ihmesaippuoihin!). Ensimmäinen ainesosa on nimittäin veden sijaan viinirypälemehu, ja lista jatkuu rusehtavan värin antavalla sukroosilla ja kosteuttavilla hamppu-, kookos- ja oliiviöljyillä.
Joskus blogiini tuli myös kysymys sulfaatittomasta pesuaineesta (tai saippuasta), ja tässä sellainen muuten on. Eli jos etsit ei-saippuapohjaista ja riittoisaa pesunestettä, vahva suositus Dr Bronner’sin valikoiman tsekkaamiseen!
Dr Bronner’sin saippuan isokokoinen 355 ml pullo on alle 15 euroa Greenlipsin verkkokaupassa (ja Turun myymälässä). Sarjaa myyvät myös jotkin eko-kivijalkakaupat. Dr Bronner’sin huulirasvat ja balmit ovat ainoat merkin tuotteet, jotka eivät sovi vegaanille.
Balm Balm viilentävä vartaloöljy
Balm Balmin tuotteita myytiin joskus ihan Kicks-myymälöissä asti, mutta nykyään brittiläisen luonnonkosmetiikkasarjan tuotteita löytää vain ekokaupoista. Mutta hyvä että edes niistä, sillä sarjalla on paljon hidden gem-potentiaalia!
Cooling Body Oil on luonnonmukaisiin öljyihin ja eteerisiin tuoksuihin perustuva vartaloöljy. Öljyä on tarkoitus hieroa ihoon pieni määrä kerrallaan, joka jo itsessään hieman stimuloi pintaverenkiertoa. Tuote on suunnattu etenkin kipeille lihaksille ekstrahoitona, mutta käytän tätä lähinnä mukavasti viilentävänä lisäkosteuttajana. Levitän vartaloöljyä joko siltänään iholle tai sekoitan mietoon kosteusvoiteeseen. Viilennys-efekti ei ole ehkä aivan Dr Bronner’sin veroinen, mutta kevyesti kihelmöivä tunne pysyy öljyn avulla pidempään iholla. Tarkoitus ei ole kylpeä öljyssä vaan levittää sitä pieni määrä kerrallaan, joten 100 millin puteli kestää käytössä pitkään.
Ostin lasisessa suihkepullossa olevan öljyn Twist Be-myymälästä, jolla on myös verkkokauppa (vegaaniset tuotteet voi suodattaa nettishoppaillessa).
Lush kuorintapala kropalle
Kirjoitin viikolla että en ole oikeastaan tutustunut syksyn kausi-ihonhoitotuotteisiin, mutta talviteeman kosmetiikasta on sittenkin löytynyt joitain helmiä. Joulukokoelman Salt and Pepper-kuorintapala on minttusuklainen, suolakiteiden rouheaan kuorivuuteen perustuva kiinteä pala. Kuorintapala on säilöntäaineeton ja sen inci pohjaa merisuolaan, reilun kaupan luomukaakaovoihin cupuacuvoihin (mihin?).
Tuoksu on ihanan raikas, sokerisen piparminttuinen, jossa on häivähdys kaakaota. Iholle ja kylppäriin tuoksu jää hetkeksi, mutta ei onneksi päänsärkyvahvana. Mintun tuoksu onkin peräisin piparminttuöljystä.
Pala on aika jämäkkä eikä se ole lähtenyt murentuntumaan, vaikka säilytänkin sitä ihan kosteissa suihkutiloissa ritilällä. Suolakuorinta toimii mukavan rouheana kuorintana iholle, jota en ole rikkonut tai sheivannut äskettäin, sillä joskus suola kirvelee herkistynyttä ihoa. Kuorinnan hinta on 13,50 euroa.
Mitä mieltä mintusta kosmetiikassa? 🙂
* * *
Seuraa blogia
10 Kommentit
Minttu on kyllä ihanimpia tuoksuja, etenkin kun se on yhdistettynä muihin tuoksuelemntteihin kuten vaikka limeen tai vaikka suklaaseenkin. 🙂
No kyllä, lime kuulostaakin aika kivalta. Ja suklaa toimii nyt marraskuussa <3 😀
Mä kyllä tykkään mintusta, mutta en ihan koko ajan käyttäisi jotain mintulta tuoksuvaa, ettei tule yliannostusta.
Mä yritän myös pitää kivoja tuoksuja vähän kortilla, ettei tosiaan yliannostele siitä övereitä kyllästymiseen saakka. 🙂
Lushin kuorintapala on niin herkullinen, mutta se kuluu aika nopeasti. Kirjoittelenkin kohta myös muista Lushin joulutuotteista, jotka ovat aina ihania 🙂
Ja sitä ei myöskäään malta olla käyttämättä nopealla tahdilla. 😀 Täytyypä pysyä siis kuulolla blogisi kanssa. 🙂
Mä tykkään mintusta juomissa, kosmetiikassa en niinkään ole se suurin minttu-fani 😀 Tuoksuna menee, mutta jos se on ympätty liian viilentävän tunteen jättäväksi, en syty ^_ ^
Mulla menee juuri päin vastoin, juomissa hyväksyn mintun lähinnä minttuteessä. 😀 Ja viilentävä kosmetiikka, ah!
Minttu on kyllä ihan huippu niin makuna kuin tuoksunakin! (paitsi ei kiitos minttuviinakaakaota enää ikinä, never ever hyh) Flow:n piparminttu jalkavoide on ihan huippu ja ihanan virkistävä jaloille varsinkin raskaan työpäivän jälkeen 🙂 Pakko muuten sanoa miten törkeän Balm Balmin design on kaikessa yksinkertaisuudessaan! Kammoan värikkäitä överi koristeltuja muovipakkauksia, jotka saavat helposti arvokkaamaankin tuotteen näyttämään halpahalli tavaralta. Yksinkertaisuus kunniaan! 🙂
Olen samaa mieltä, mainitsemasi juoma kuuluu sellaisiin joihin en ikinä koske. 😀 Ja kiitos vinkistä! Samaa mieltä myös Balm Balmin pakkausdesignista, mä en myöskään kestä sellaisia liian värikkäitä ja levottommia purkkeja. Balm balmin purnukat ovat sopivan harmonisia. 🙂