Vegaanisen ja eläinkokeettoman silmämeikin kohdalla on täytynyt tehdä ehkä hieman tavallista enemmän selvitystyötä, ja uusien löytöjen hypistelyn rinnalla arvostan myös tutumpia luottotuotteita. Seuraavassa onkin kurkkaus silmämeikkituotteisiin, joiden joukosta valitsen yleensä tuotteet pidemmän kaavan kautta meikatessa.
Silmien ehostamisen aloitan usein pohjustamalla luomet. Pidin aiemmin luomenpohjustajaa ehkä hieman turhakkeena, mutta sen avulla voi lisätä hurjasti luomivärin kestävyyttä ja estää sen rullautumista luomivakoon, joka on varsinkin hikoillessa ja rasvoittuvilla luomilla usein ongelmana. Lily Lolon vahamainen versio sisältää neutraalin pohjustusaineen lisäksi myös kellertävän peiteaineen tummille silmänalusille, ja kombo onkin kestävyydessään ja monikäyttöisyydessään todella nerokas. Kuten kuvasta näkyy, pohjustusnappi ei ole enää neitseellinen ja onkin ollut ahkerassa käytössä. Myös Milanin voidemainen pohjustaja tasoittaa luomen sävyä ja kiinnittää värit tehokkaasti, eikä tässä tapauksessa kannata antaa edullisen hinnan hämätä.

Luomivärien suhteen pidän yksittäisiä nappeja enemmän usean sävyn ratkaisuista. Erityisen tykästynyt olenkin neutraalinsävyiseen Lily Lolon Laid Bare- palettiin, jolla saa päivitettyä luomiväritilanteen kattavaksi kertaheitolla. Kahdeksan nude-sävyä sopivat hyvin toisiinsa, ja pigmenttisillä väreillä saa loihdittua ehostuksen moneen tilanteeseen. Helposti blendattavissa sävyissä on sekä mattaa että shimmeriä ja kompaktin kokoinen rasia kulkee myös tarvittaessa helposti mukana. Tosin mukana tuleva applikaattori ei ole paras väline levitykseen ja siistimpää jälkeä saakin siveltimien avulla. Suomesta tämän voi hankkia Biodellysta.

Meikkipussissa mukana kulkee puolestaan usein palettiakin pienempi Jane Iredalen Sweet Spot- trio, jonka maanläheiset sävyt ovat myös hyvin pehmeästi levittyviä ja pigmenttisiä.

Neutraalit sävyt hallitsevat myös rajauskynieni tilannetta. Pehmeistä peruskynistä Beauty Without Crueltyn ruskea Soft Brown & Urban Decayn musta Zero pyörivät usein meikkipussissa, ja tussimaisella UD:n Ink For Eyesilla puolestaan saa kärsimättömänäkin tarkan ja ohuen nestemäisen jäljen.
Metallinhohtoisen valkoinen UD:n Yeyo puolestaan toimii alaluomen sisärajauksessa punaisuuden häivyttäjänä ja katseen kirkastajana. Onneksi kaukana ovat ne teiniajat, jolloin sisärajaus tuli tehdä aina mustalla kynällä…! Suomesta saatavia valkoisia vegaanisia rajauskyniähän on esimerkiksi myös Jane Iredalella.

Lisäksi ilman ripsiväriä en osaa silmämeikkiäni viimeistellä, ja aikaisempia arvioitani ripsareista voikin lukea täältä. 🙂