Sisältää saatuja tuotteita ja *mainoslinkkejä

Miten hoidan ihoani syksyn tullen? Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, vuodenajat vaikuttavat ihonhoitooni. Yhtä varmasti kuin lehdet putoavat puista, ihoni huutaa syksyllä enemmän kosteutta ja vähemmän kuorintoja.
Ihonhoitorutiinin esittely on kiinnostanut teitä lukijoita somessa, joten kokosin ihonhoitoni just nyt tarkemmin tänne blogin puolelle.
Vaikka tässä postauksessa näkyy useampi purkki, en lätki niiden sisältöä kasvoille käyttämisen ilosta. Pohdin ihonhoitorutiinia kahdelta kantilta: mikä on järkevää, ja toisekseen minulle toteutettavissa.
Minimissään ihonhoitoni on kasvopesu, kasvovesi, kosteusvoide ja silmänympärysvoide, mutta useasti rutiinini on pidempi.
Postauksesta saat vinkkejä etenkin sinä, jolla on pintakuiva, normaali tai helposti reagoiva iho, jolla näkyy jo ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä.
Lue myös: Mihin kosmetiikkaan kannattaa panostaa ja missä pärjää vähemmällä?
Ihonhoitorutiini pintakuivalle iholle vaihe vaiheelta
Kaikki tuotteet ovat luonnollisesti vegaanisia, ja paria poikkeusta lukuun ottamatta sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.
Kasvojen pesu [aamuin illoin]
Aamuisin pesen kasvot usein vedellä tai kevyellä putsarilla. Meikin pesen sen sijaan käytännössä aina kaksoispuhdistuksella, eli ensin öljyllä ja toisella putsarilla, kuten geelillä.
*Laponie of Scandinavian Gel Cleanser on käytännössä ainoa geelimäinen puhdistusaine, jota suostun käyttämään. Yleensä geeliputsarit eivät sovi kuivuuteen taipuvalle iholle, mutta Laponien puhdistusaine on todella hellävarainen.
Miedosti vaahtoava geeliputsari on ihana siksi, että se pesee iholta liat ja kevyen meikin, mutta ei jätä ihoa kiristelemään kuivuuttaan, kiitos hellävaraisten pesevien ainesosien. Geeliputsari toimii myös kaksoispuhdistuksen toisessa vaiheessa.
Ostopaikkoja netissä: *House of Organic, *Biodelly

Kasvovesi [aamuin illoin]
Koskaan ei ole niin kiire tai väsy, ettenkö laittaisi kasvovettä! Jokainen avaamani kasvovesi tulee myös lotrattua takuuvarmasti loppuun.
Minulla on yleensä kaksi kasvovettä – spray jota voin suihkia myös kesken päivän tai meikinkin päälle, sekä enemmän kosteuttava, iholle taputeltava.
1) *Pure=Beautyn Ruusu & Prebiootit -kasvovesi on simppeli ruusuvesipohjainen kasvovesi, joka sisältää myös ihoa tasapainottavia prebiootteja. Aina, kun epäröin kasvoveden valintaa, valitsen ruusuveden, sillä se toimii aina. Pure=Beautyn ruusuvesi on myös vähän rauhoittava, mikä on syksyä kohti hyvä valinta.
Ostopaikkoja: *House of Organic, *Biodelly
2) BTB13 Pro-Age Vitalizing Toner -hoitovesi on puolestaan tuhdisti kosteuttava hoitovesi, jonka laitan kasvoille usein yötä vasten. Olen aivan myyty tämän kosteuttavuuteen – kasvot jäävät niin ihanan pömpseiksi ja pehmeiksi.
Hoitoveden tehokkuus piilee uudistavassa BTB13-ainesosassa, ja myös hayluronihapossa, jolla on ilmiömäinen kyky siloittaa pieniä pintajuonteita.
Tutustuin tuotteeseen vasta tänä vuonna, mutta voin jo nyt sanoa, että tämä on parhaita testaamiani hoitovesiä. Ei ole vieläkään tarvetta korealaiselle hoitovedelle, koska suomalaiselta brändiltä löytyy näin hyviä tuotteita!
Voit lukea lisää BTB13-tuotteista esim. kotimaisen ihonhoitorutiinin postauksestani. BTB13 on piirua vaille luonnonkosmetiikkaa.
Ostopaikkoja: Kosmetologit – netissä esim. Ihokeskus.
Oikea levitysjärjestys on tärkeää: ensin vesipohjaiset tuotteet, kuten kasvovesi ja kosteusvoide, ja vasta viimeisenä öljyt.

Silmänympärysvoide [aamuin illoin]
Käytän erillistä silmänympärysvoidetta, sillä harva tavallinen kosteusvoide on tarpeeksi hellävarainen ja kevyt ohuella silmänympärysiholla.
*Evolven roll-on-silmänympärysseerumi on pitkäaikainen luottotuotteeni, jolla rullailen nopeasti nopeasti kosteutta ja eloa herkälle silmänympärysiholle. Etenkin aamuisin viileä roll-on-pää on ihana!
Sy-seerumi onnistuu siloittamaan ja napakoittamaan myös kuivuudesta johtuvia pieniä juonteita silmänalusilla. Tämä on todennäköisesti hyaluronihapon ansiota, koska sillä on kyky siloittaa ja täyttää pieniä kuivuudesta johtuvia ryppyjä.
Tuotteen löytää esim. *House of Organicista kohtuuhinnalla.

Kosteuttava tai kirkastava seerumi [iltaisin kasvoveden jälkeen]
Käytössäni on kaksi ihoa tehohoitavaa seerumia; toinen kosteuttava ja toinen kirkastava, joita käytän vuorotellen.
1) *Mossan Juicy Jelly -hyaluronihapposeerumi on valintani silloin, kun iho kaipaa lisäkosteutta. Seerumi on todella helposti lähestyttävä, sillä se imeytyy nopeasti, tuoksuu ihanan marjaiselta ja jättää kasvoille selkeästi lisää kosteutta.
Seerumi ei ole se kaikista ”pitoisin” hyaluronihapposeerumi, mutta kuitenkin kosteuttava ja miellyttävän tuntuinen iholla. Iho jää hieman nahkeaksi seerumin jäljiltä, mutta kun sipaisen päälle kosteusvoidetta, seerumi toimii täydellisesti ihonhoidossa.
Mossan edullisen seerumin löytää netistä esim. *Joliesta täältä.
2) *Novexpertin C-vitamiiniseerumi on puolestaan seerumien ykkösluokkaa omassa sarjassaan, sillä sen C-vitamiinipitoisuus on todella reilu, 25 % – kenties markkinoiden suurin luonnonkosmetiikassa?
Käytän seerumia etenkin ihon heleyttämisessä ja aknearpien hoitamisessa, sillä C-vitamiini on ehdottomasti parhaita kirkastavia ainesosia, ja Novexpertin seerumissa sitä on tarpeeksi.
Seerumi tuntuu iholla miellyttävältä, eikä se aiheuttanut reaktiota ensi kerroilla, vaikka niin voi käydä vahvan C-vitamiinin kanssa. Kirkastavaa seerumia käytän iltaisin, siinä missä aamulla sipaisen iholle Mossaa.
Kulttimainetta nauttivan Novexpertin C Vitamin Boosterin löytää netistä esim. *Joliesta täältä.
Lue myös, miksi C-vitamiini on niin tehokas ainesosa kosmetiikassa ja mitkä ovat sen käytön haasteet.

Kosteusvoide [aamuisin]
Syksyllä en enää käytä SPF-voidetta, vaan tärkein kriteeri on voide, joka toimii meikin alla, mutta ei tunnu liian kevyeltä saati raskaalta.
*BYBI Beautyn uusi Face Base on samaan aikaan minimalistinen että moneen muuntautuva kasvovoide. Hajusteeton voide imeytyy kasvoille nopeasti, tuntuu kevyeltä ja sujahtaa myös meikin alle vaivatta.
Parasta kuitenkin on, että voiteesta saa helpommin tuhdimman, jos sen sekaan tiputtaa esim. kasvoöljyä tai BYBIn öljyboostereita, jolloin sama voide toimii läpi vuoden. Voide simppeli ”perusvoide”, jossa hoitavuutta tulee luonnon ainesosista, kuten jojobaöljystä ja viinirypäleen siemenöljystä.
Ostopaikkoja: *House of Organic, *Biodelly

Yövoide [iltaisin]
Ollakseni rehellinen, en yleensä käytä erikseen yövoiteita, eikä tämäkään ole virallisesti yövoide. Mutta nerokas ja minimalistinen löytö, joka tuo iholle yön aikana tuhdisti kosteutta kuin huomaamatta.
*Laponie of Scandinavian uusi kosteuttava naamio on myös loistava yövoide, sillä se on kuin paksumpi kosteusvoide, joka imeytyy iholle hiljalleen yön aikana. Koostumus on kermainen ja emulsiomainen, mutta vesipohjaisena tuote ei jätä iholle rasvaista tunnetta.
Inci on myös tosi laadukas ilman krumeluureja – iho ryystää kosteutta mm. auringonkukkaöljystä, glyseriinistä ja ramnoosista. Ihana löytö!
Naamio on suunnattu herkälle iholle, ja se on lisäksi hajusteeton, kuten moni muukin Laponien tuote – tästä erityinen plussa!
Laponie of Scandinavian monikäyttöisen naamion löytää esim. *Biodellystä täältä.
Olen aiemmin haastatellut blogiini Laponie of Scandinavian kemistiä Jaana Ailusta, joka vastaa postauksessa kysymyksiin ainesosien tulkinnasta.

Retinolit ja kasvoöljyt [silloin tällöin iltaisin]
Viimeinen silaus ihonhoitorutiinissani tulee hoitavista ja uudistavista öljyistä. Koska ihollani näkyy jo pientä ikääntymisen merkkiä, olen kiinnostunut sekä retinolista että sen luonnollisesta ”vastineesta” eli bakuchiolista, joita molempi tarjoilen iholleni iltaisin kosteusvoiteen päälle pari kertaa viikossa.
Retinoli on tutkitusti parhaita ainesosia uudistamaan ihoa, siloittamaan juonteita ja parantamaan ihon joustavuutta. Bakuchiolin kerrotaan tarjoavan samankaltaisia vaikutuksia, mutta tuote on uutettu bakuchi-kasvista, joka on iholle hellävaraisempi.
Aito retinoli ei ole luonnonkosmetiikkaa, eikä luonnonkosmetiikasta löydy virallista retinolia.
1) *The Ordinaryn Granactive Retinoid 5 % in Squalane on tehokkaimpia markkinoilla olevia retinolituotteita. Tuote sisältää vahvan pitoisuuden A-vitamiinin ”sukulaista” retinoidiyhdistelmää, jota kutsutaan Granactive Retinoidiksi.
Vedetön retinoliseerumi on kuin öljy, jota tipautan pari kertaa iholle rutiinin lopuksi; mm. silmänympäryksille, poskille ja otsalle. Tuote sopii hyvin rutiiniin, eikä ihoni enää reagoi kukkimalla, minkä se teki aloituksen jälkeen.
Koska tuote on erittäin vahva, on tärkeää lukea käyttöohjeet ensin – öljypohjaista tuotetta käytetään vesipohjaisten tuotteiden jälkeen, käyttö aloitetaan hiljalleen, eikä tuotetta saa yhdistää vahvoihin happoihin tai C-vitamiiniin (en käytä tätä samaan aikaan Novexpertin seerumin kanssa).
The Ordinary tai retinoli ei tosiaan ole luonnonkosmetiikkaa, mutta teen tässä poikkeuksen tehokkuuden nimissä. Kaikki sarjan tuotteet ovat vegaanisia ja Leaping Bunny -sertifioituja.
The Ordinaryn tehoretinolin löytää mm. *Kicksistä täältä ja *Lykosta. Muista lukea käyttöohjeet!
2) Luonnollisempi vastine retinolille on puolestaan *Evolven Bio Retinol + C Booster, joka sisältää retinolin kaltaista bakuchiolia sekä A-, C- ja E-vitamiinipitoisia kasviöljyjä. Palkittu öljy onkin huippuhyvä ainesosiltaan, sillä se yhdistää kaikki tehokkaimmat kirkastavat ja uudistavat vitamiinit, sekä antioksidanttipitoiset tyrni- ja ruusunmarjaöljyt.
Evolven Bio Retinol -seerumi on nimestään huolimatta enemmänkin öljy, joten tiputan sitä pari tippaa voiteiden päälle (koska muutoin voiteet eivät läpäisisi öljyä iholla). Tuoksu on raikas ja öljyn tuntuma on ihanan silkkinen, ja nopeasti iholle tasoittuva.
Evolven ihmeöljy löytyy myöskin *House of Organicista.
Jos etsit luonnonkosmetiikan uudistavaa ihoöljyä, suosittelen Evolvea, mutta jos haet täyttä retinolia, The Ordinaryn retinolituotteista löytyy ratkaisuja eri pitoisuuksilla.


Siinäpä oli ihonhoitorutiinini! Onko sinun rutiinissasi samoja tuotteita tai vaiheita?
Lue seuraavaksi: Parhaat luonnonkosmetiikan seerumit