*mainoslinkki
Jo pitkän aikaa minun on pitänyt vinkata täällä aivan loistavasta ihonhoidon lukupaketista. Ja en tarkoita blogia tai verkkolehteä, vaan fyysistä ja selailtavaa kirjaa. En ole enää vuosiin ostanut kirjoja kotiini, kiitos äänikirjojen, mutta tämän opuksen halusin kotiini, jotta sen pariin voi palata tarvittaessa.
Jos luet yhden kirjan ihonhoidosta ja kosmetiikasta, suosittelen vahvasti Täydellinen iho -teosta.
Ostolakossa -blogista tuttu Virve Fredman julkaisi alkuvuonna korealaiseen ihonhoitoon pureutuvan Täydellinen iho, opas korealaiseen ihonhoitoon -teoksen, joka sopii vinkkiraamatuksi kaikille ihoaan hoitaville.
Kirjan punainen lanka kulkee monivaiheisen korealaisen ihonhoitometodin ympärillä, mutta se ei pakota orjallisesta käyttämään tiettyjä tuotteita tai juuri ”korelaista” ihonhoitoa. Kirjan kirjoittaja Virve on tunnetusti hyvin perillä korealaisesta ihonhoitorutiinista ja kosmetiikan behind the scenes-tekniikasta, joten ihonhoidon avaaminen korealaisen rutiinin kautta on luontaista.
Asiantunteva teos syventää kosmetiikasta jo paljon tietävän osaamista sekä tarjoaa ihonhoidon perusteiden selkeän esityksen ihan kaikille ihoaan hoitaville.

Täydellinen iho – lukusuositus jokaiselle ihoaan hoitavalle
Ihan ensimmäisenä huomaan, että pidän Täydellinen iho -kirjassa etenkin Virven selkeästä ja perustelevasta asioiden esitystyylistä. Jo alussa Virve perusteellisesti kertoi ylipäänsä ihonhoitoon panostamisen hyödyn. Ikään kuin rautalankaa, mutta kuitenkin sellaista asiaa, mihin helposti ei tule kiinnitettyä huomiota internetin viesitulvassa.
Yksi parhaita oivalluksia ja muistutuksia kirjassa oli se, että ihonhoito ei ole pikavoittoja, vaan jatkuvaa maratonia. Siinä missä keho tarvitsee terveellistä ja ravitsevaa ruokaa säännöllisesti ja kroppa sopivasti liikuntaa ja lepoa säännöllisesti, jostain syystä ihonhoitoon panostaminen jää usein vähäiseksi ongelmien ratkaisemiseksi. Vaikka juuri ihonhoito on mitä parhaiten esimerkki säännöllisyyden voimasta.
Suomalaiset ovatkin tottuneita perusvoiteiden käyttäjiä ja kosmetiikan pikavoittojen etsijiä, joille äkkiseltään esim. seerumit ja kasvonaamiot voivat kuulostaa turhuuksilta. Siksi uskon, että monelle tämä kirja tuo todella kullanarvoisia vinkkejä siihen, miten kokonaisvaltainen ihonhoidon käsitys voi mullistaa – no, kaiken ihon hyvinvoinnissa.
Ihonhoito ei ole pelkkää tuotteiden käyttämistä, vaan kokonaisvaltaista ihon tarpeiden ymmärtämistä – ja niiden tukemista oikeilla hoitotuotteilla.

Suurimmat ahaa-elämykset sain kirjasta niissä kohdissa, missä ihonhoidon vaiheet oli palasteltu käyttötarkoituksen, tuotteen ja käyttöohjeiden mukaan. Eli tavallaan perusjuttua, mihin on helppo palata uudelleen.
Esimerkiksi kirjassa esitelty ihonhoitotuotteiden levitysjärjestys, sopiva määrä ja vaikkapa kasvoveden ja hoitoveden ero saivat ajattelemaan ihonhoitoa syvällisemmin ja tekemään pientä fiksausta ihonhoitorutiiniin.
Tärkeimpien ihonhoitotuotteiden esittely on kauniin visuaalisessa kirjassa perusteellista, mutta ei puuduttavaa. Esimerkiksi erilaisten kuorintojen, seerumien ja naamioiden kirjo on laaja, johon voi helposti eksyä ja välitä ihotyypilleen sopimattomia tuotteita, jos asiaan ei pikkuisen perehdy. Tästä kirjasta saa jelppiä myös kosmetiikkaviidakkoon, jossa jokainen purkki lupaa yhä loistavampia tuloksia!
Kirjan seurauksena en hurahtanut korealaiseen ihonhoitoon, mutta pohdin ja tarkistin omat ihonhoitorutiinini uudessa valossa.
Ja sain paljon uutta tietoa! Etenkin kosmetiikan yleisempien raaka-aineiden listaus ja ominaisuuksien esittely oli supermielenkiintoista luettavaa (nyt tiedän, miten esim. riisiä voi halutessaan hyödyntää ihonhoidossa).
Vegaanikosmetiikan käyttäjän näkökulmasta muutama listattu ainesosa ja vinkit koreakosmetiikan brändeistä eivät olleet sitä kirjan ykkösantia, mutta ne olivat vain pieni osa sisältöä. On hyvä myös muistaa, että korealainen ihonhoitohan ei tarkoita vain korealaisia brändejä, vaan tuotteita voi yhdistellä vaikka kotimaisesta luonnonkosmetiikasta.
Täydellinen iho – Virve Fredman – poimintoja sisällöstä
- Miksi ihonhoitoon pitäisi ylipäänsä panostaa enemmän kuin perusvoiteilla?
- Mitä eri raaka-aineet tekevät, ja mitkä ovat erityisen tehokkaita kosmetiikan raaka-aineita?
- Mihin tarkoitukseen eri ihonhoitotuotteet ovat?
- Kuinka paljon on riittävä määrä tiettyä ihonhoitotuotteita?
- Miten levität ja käytät ihonhoitotuotteita? Esim. kasvovettä, -voidetta, seerumia jne.
- Korealaisen kosmetiikan kattavaa tietoutta ja brändiesittelyjä

Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon -teoksen voit hankkia monesta kirjakaupasta ja verkkokaupasta. Itse ostin kaikenkattavan tietopaketin *Elevenin verkkokaupasta.
Ja kun etsit korealaista vegaanista luonnonkosmetiikkaa, suosittelen tutustumaan sekä Aromatican että *Whamisan huippuhyviin tuotteisiin! Muita korealaisvaikutteisia vegaanisia kosmetikkatuotteita löydät mm. kotimaiselta Senjalta, 100 % Purelta, Unna Nordicilta ja kangasnaamioita jopa ihan The Body Shopista.
Psst – Kirjan kirjoittaja Virve on inspiroinut minua muuten myös valtavasti minimalistisempaan elämään ja vaikka en ole konmareja lukenut, olen kuin vaivihkaa alkanut karsia kotoa turhaa tavaraa kierrätykseen ja hyväntekeväisyyteen. Virven Ostolakossa -blogi onkin must-luettavaa kaikille minimalismista kiinnostuneille!
Lue myös: Ihonhoidon virheet, joihin olen sortunut
2 Kommentit
Mua kiinnostaisi tämä kirja juuri sen takia, että perehtyisin paremmin eri ainesosiin ja miten ne toimivat iholla 🙂
Maija luulen että tykkäisit tästä kirjasta, juurikin nuo ainesosat ovat kirjan parhainta antia. 🙂