Sisältää *mainoslinkkejä

Kaktusta iholle? Jo vain! Kyseessä on mielenkiintoinen, mehukas ja ihoa monin tavoin ravitseva ainesosa. Kun puhumme kaktuskosmetiikasta, korealaisen luonnonkosmetiikan ykkösnimi Whamisa on ottanut areenan haltuun.
Vaikka en ole korealaisen ihonhoitorutiinin noudattaja, kaktustuotteet vetivät puoleensa. *Whamisan Cactus -tuotelinja lanseerattiin jo yli vuosi sitten, mutta tuotteet kestävä trendin aallonharjan ylitsekin.
Kurkataan siis hieman kaktusfaktoja ja kokemuksia kehutuista kaktustuotteista seuraavaksi! Etenkin yksi vihreä purkki nappasi vakiopaikan ihonhoidostani.
Whamisa Cactus: kosteus- ja ravinnepommi iholle
Mikä tekee kaktuksesta niin mielenkiintoisen ainesosan? Kuten monet sitkeät kasvit, kaktus on luontaisesti pullollaan ravinteita, jotka tekevät hyvää myös iholle.
Opuntia- tai viikunakaktuksen taika piilee siinä, että se sisältää paljon aminohappoja, vitamiineja ja mineraaleja. Kaktuksen uute sisältää peräti 40 kasviyhdistettä, 18 erilaista aminohappoa ja 12 eri mineraalia, jotka tuovat iholle hoitavuutta.
Kaktus sisältää myös kuituja ja pektiiniä, joilla on samankaltaisia suojaavia ja kosteuttavia vaikutuksia kuin etanaseerumeilla. Näin ollen kaktus on kasviperäinen ja vegaaninen vaihtoehto korealaisessa kosmetiikassa suositulle etanaseerumille.
Kaktuksen vaikutus iholla on ennen kaikkea kosteuttava, uudistava ja kimmoisuutta lisäävä. Se on hyvin siedetty, monen kuntoiselle ja -ikäiselle iholle sopiva ainesosa, joka syväkosteuttaa ihoa ja tukee sen heleyttä.
Juuri tämän vuoksi pidän luonnonkosmetiikasta ja kasviraaka-aineista! Ainesosat ovat lähtökohtaisesti hyvin ravitsevia, eikä vaikuttavuutta tarvitse lisätä synteettisesti. Kaktusuute on koostumukseltaan myös venyvää ja joustavaa, joten siinä on luontainen ”silikonimainen” tuntuma.
Tein tuttavuutta kaktus-linjaan *Whamisa Cactus Kit-pakkauksen kautta, joka sisältää tuotelinjan kolme bestselleriä. Whamisa kaktus-setti sisältää täysikokoisen Cactus-seerumin sekä matkakokoisena Cactus-kasvoveden ja Cactus-kasvonaamion.
Cactus Kit on tietenkin vegaaninen, mutta myös luonnonkosmetiikan BDIH-sertifoitu, mikä on harvinaista korealaiselle kosmetiikalle.

Cactus AKA Skin Exfoliating Toner -kasvovesi: heleyttä ja kosteutta
Kaipaako iho kirkkautta, kosteutta ja pientä epäpuhtauksien tai ikääntymisen merkkien hoitamista? Kaktus-kasvovesi on mainio löytö, joka hellävaraisesti kuorii kirkkaampaa ihoa esille.
Kasvoveden salaisuus löytyy kukkaperäisistä AKA-hapoista, joilla on kevyen kuoriva vaikutus. Hapot myös avaavat tukkeutuneita ihohuokosia ja heleyttävät ihoa kuorivuuden ansiosta.
AKA-nimessä ei tosiaan ole kirjoitusvirhettä; Alpha Keto Acid -hapot ovat kukkaperäisiä ja ilmeisesti miedompia kuin perinteiset hedelmähapot kuin AHA.
Kasvovesi on hellävaraisimpia kuorivia kasvovesiä, joita tiedän. Normaalisti happokasvovedet ovat liian voimakkaita ja kipristeleviä kasvoilla, mutta kaktuskasvovesi ei aiheuta mitään reaktiota. Hyvä juttu siis, sillä nyt voin käyttää kuivalle mutta tukkeutuvalle iholle heleyttävää kasvovettä!
Kasvovesi humpsahtaa iholle nopeasti, mutta silti kosteuttaen. Kyseessä ei siis ole perinteinen supistava kasvovesi, vaan hoitotuote, joka annostelee iholle myös kosteutta.
Kasvovesi on koostumukseltaan ohuen vesimäinen, mutta hoitava. Jos taas olet tottunut Whamisan paksuihin hoitovesiin, kaktuskasvovesi on paljon juoksevampi, mutta silti aivan ihana iholla.
- Kirkastaa ja kuorii kevyesti.
- Sopii monelle ihotyypille; tukkeutuvalle, rasvoittuvalle ja ikääntyvälle.
- Hellävarainen; ei voimakas kuin hedelmähappokasvovedet.
- Todella mieto tuoksu.
Ostopaikkoja: *Whamisa Cactus Toner Jolie, *Oletkaunis.fi, *Biodellyn verkkokauppa

Whamisa Cactus Inner Skin Bouncy Moisture Serum: huippulöytö janoiselle iholle
Kosteuttava seerumi on kaktuskosmetiikan hitti, jota moni on kehunut. Ja niin teen myös minä: saanko esitellä, uusi suosikkini kosteuttavista seerumeista!
Kaktusseerumi on mielestäni täydellinen valinta iholle, joka kaipaa välitöntä ihon janoisuuden sammuttamista, mutta myös kosteutusta pintaa syvemmältä.
Seerumilla on sekä kosteuttavia että kosteutta sitovia vaikutuksia: se auttaa ihoa säilymään kimmoisana, hoitaa pieniä juonteita ja tuntuu iholla rauhoittavalta. Hittiseerumi sopii mielestäni myös nuoremmalle kosteutta janoavalle iholle, vaikka se onkin ässä hoitamaan myös pieniä ikääntymisen merkkejä eli juonteita.
Seerumi imeytyy iholle hujauksessa ja vie kuivuuden ja kiristelyn mennessään. Normaalilla iholla tämä voi korvata jopa kosteusvoiteen, itse kuivaihoisena käytän tätä voiteen lisäksi sen alla. Kosteustehoissaan seerumi vetää vertoja jopa hyaluronihapposeerumille, koska sen kosteutta sitova vaikutus on hyvin pitkäkestoinen.
Koostumus on myös ihana; hieman joustava eli ”bouncy”, nopeasti imeytyvä ja iholla kevyen nahkean tuntuinen.
Seerumi sisältää vaikuttavia ainesosia reilusti; peräti 94,7% seerumin ainesosista on kaktusta. Ei siis tarvitse arvailla, mistä tehokkuus on peräisin. Lisäksi seerumissa on hieman spirulinaa ja eteerisiä öljyjä, joista tulee mieto tuoksu.
- Kosteuttaa ja napakoittaa ihoa välittömästi.
- Reilu pitoisuus kaktusta.
- Erityisen hyvä kuivuuden ja juonteiden hoitoon.
- Sopii monelle ihotyypille ja monen ikäiselle iholle.
Ostopaikkoja netissä: *Whamisa Cactus Serum Joliessa, *House of Organicissa, *Hyvinvoinnin Tavaratalossa, *Oletkaunis.fi:ssa ja *Naturellessa.
Seerumia löytyy *myös matkakokoisena / kokeilupakkauksessa.
Runsaasti kosteuttava kaktusseerumi on hyvä vaihtoehto hyaluronihapposeerumille.

Whamisa Cactus Soothing & Lifting Prickly Pear -naamio
Kaktuspakkauksen viimeinen tuote on kasvonaamio, jolla kerrotaan olevan sekä kiinteyttäviä että heleyttäviä vaikutuksia. Kaktusuutteen lisäksi naamio sisältää erilaisia happoja (AHA, DHA ja ferulahappoa), joilla on kuorivia ja pigmenttimuutoksia hoitavia vaikutuksia. Kuulostaa hyvältä siis!
Cactus-naamiosta voin kuitenkin arvioida lähinnä koostumusta, inciä ja tuntumaa, sillä iholleni se ei ollut hyvä mätsi. Olisin niin halunnut pitää tästä kaktushyytelön näköisestä naamiosta!
Kaktusnaamio tuntuu ihollani valitettavasti liian kuumottavalta ja ärsyttävältä. Se aiheuttaa iholla liikaa kipristelyä, jotta voisin käyttää sitä rauhassa. Kyseessä ei ole perinteinen happotuotteen kipristely, vaan enemmänkin voimakas ärsytys. Tunne ei mene muutamalla kokeilulla ohi, joten uskon, että jokin ainesosissa ärsytti ihoani.
Varovasti arvioin, että tuote soveltuu paremmin paksulle ja rasvaisemmalle iholle kuin kuivalle ja herkistyneelle, sillä happojen vaikutus voi olla tuju. Kuitenkin kipristely kertoo myös kuorivuudesta, joten naamiolla voi hyvinkin saada heleyttä aikaan.
En sano että naamio on huono tuote, mutta juuri minun iholleni se ei ole sopiva. Olen kuullut monen tykkäävän naamiosta, ja kuulen mielelläni kokemuksiasi naamiosta kommenteissa!
Katso *Whamisa Cactus-naamion tiedot Joliesta.

Summaten: Yhtä hutia lukuunottamatta Whamisan kaktustuotteet ovat todella vakuuttavia. Etenkin seerumi sai vakiopaikan ihonhoitorutiinistani! Lisäksi Kit-kokeilupakkaus on kaunis ja näyttävä.
Jos haluat hankkia koko pakkauksen, Whamisa Cactus Kit -kokeilupakkauksen ostopaikkoja:
*Jolien verkkokauppa, *House of Organic, *Biodellyn verkkokauppa.
Lue seuraavaksi: Bakuchiol vs. retinol – Ihoa uudistavat ainesosat, joista kaikki puhuvat
8 Kommentit
Mielenkiintoisia! Laitan vähän korvan taakse 🙂 erityisesti seerumi ja kasvovesi kiinnostivat. Olen tykännyt Whamisen tuotteista mutta en ole ostanut nyt hetkeen, on niin isot jemmat ettei luonnonkosme sitten tahdo säilyä vuosia :DD
Etenkin seerumi toimii myös talvella, joten silloinkin sen ehtii korkata. 😀 Ymmärrän, ei kannata toki liikaa jemmata kosmetiikkaa ennen kuin on edelliset käytetty. 😀
Toi seerumihan on ihan täydellsitä. Onko hajua, altistaako AKA-hapot ihoa jotenkin auringon vaikutuksille AHA -happojen tavoin?
Seerumi on tosi ihana. 🙂 Mä välttäisin samalla tavalla aurinkoaltistusta AKA-happojen kanssa kuin AHA-happojen, vaikka mulla ei ole tästä varmaa tietoa (AKA-hapoista on aika vähän tietoa suomeksi muutoinkaan). Mutta molemmilla on kuoriva vaikutus, mikä voi tehdä ihosta alttiimman auringolle. Eli ehdottomasti aurinkovoide seuraavana aamuna kasvoille kun käyttää AKA-happotuotteita. 🙂
Täällä täysi sama kokemus tuosta naamiosta: kirvelee ja polttaa niin ettei mitään järkeä! Iho ei kuitenkaan punoita yhtään käytön jälkeen, mikä on aika hassua niin voimakkaan kirvelytuntemuksen jälkeen. Ehkä se on vaan merkki siitä että tuote toimii, mutta täytyy sanoa että välittömästi käytön jälkeen en ole huomannut ihossani mitään erityistä heleyttä tai erilaista tuntumaa. Käyttökertoja on takana n. 10 ja siksi vähän ristiriitaiset fiilikset tuotteesta, kun käyttökokemus on hyvin ikävä eikä mitään erikoisia vaikutuksia ainakaan itselle ilmene 😀 On kyllä tosi hassua, että purkissa lukee ”soothing”, ei oikein ole omasta mielestäni vastaava kuvaus naamiosta… Kaktusseerumista taas olen tykännyt superpaljon, ei aiheuta mitään huonoja tuntemuksia iholla vaan kosteuttaa tehokkaasti ja tuntuu parantavan ihon yleisilmettä.
Itse mietin myös, että naamio ei aivan vastaa ”soothing”-mielikuvaa, koska se ei lainkaan sovi iholleni. Toisaalta minkään kosmetiikan ei pitäisi aiheuttaa suoranaista kipua tai polttamista, joten en pitäisi sitä toimivuuden merkkinä. 😀
Osaatko sanoa, voiko cactus-kasvovettä käyttää silmänympärysiholle? Paketissa ei ole kieltoakaan, mutta asia mietityttää.
Hmm, hyvä kysymys. Itse en ole käyttänyt tätä kasvovettä sy-iholle, mutta oikeastaan vain kokeilemalla tietää, sopiiko se silmänympäryksille. Jatkuvasti en ehkä käyttäisi, koska tämä sisältää happoja, jotka kuorivat ihoa, mikä on sinänsä vähän ”turha” ominaisuus herkälle sy-iholle, jossa ei ole talirauhasia.