Alan jo pikku hiljaa orientoitua alkaneeseen vuoteen – ja oppia kirjoittamaan vuoden 2016 sijasta 2017, hiljaa hyvä tulee. Vuoden ensimmäisen kuukauden kosmetiikkasuosikkeihin kuuluu pari meikkitärppiä, uusia hiustuotelöytöjä ja talveen sopivia kasvovesiä. Eli tammikuun vegaanikosmetiikan parhaat, kas tässä!
Osa tuotteista on saatu blogin kautta. *Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Suosikkimeikit ovat taas tuttua ja turvallista-linjaa, sillä pimeinä ja aikaisina aamuina on kivempi turvautua luottokamoihin. 100 % Puren neutraalin all-in-one-paletin poskipuna (toinen sävy vasemmalta) on ollut jo pitkän luottosävyni. Väri tuntui alussa jopa turhan voimakkaalta talvinaamalle, mutta levityksen salaisuus onkin viuhkamainen Nanshyn sivellin, joka ei nappaa väriä niin reippaasti mitä tiheämmät siveltimet. Pigmentti on siis hyvä ja punaa ei kulu juuri yhtään, ja sävy onkin oikein turvallinen ja nopea valinta.
Jane Iredalen Disappear-peiteaine on aika ässä peiteaineena esimerkiksi yksittäisille näpyille (sen sijaan silmänalusille tämä aine on turhan tuhtia). Merkki ei ole mikään halpis, mutta pigmentti on tässäkin aivan super ja purnukka on hyvin riittoisaa tavaraa.

Ekopharman kasvovesi on näkynyt blogissani jo aiemmin, mutta kerran vielä (ainakin)! Karpalo-sarja on suunnattu epäpuhtauksiin taipuvalle iholle. Kasvovesi on sopivan hellävarainen mutta sekaiholle jees, ja erityisesti tykkään siitä että tämä toimii ilman kuivattavaa efektiä.
Kuvan pienempi pullo on sitten taas latvialaisen Dabban piparminttu-kukkaisvesi. Nämä kukkaisvedet ovatkin jo pieni ilmiö, enkä yhtään ihmettele. Suihkepullossa oleva vesi toimii niin kasvovetenä kuin kosteussuihkeena kasvoille. Piparminttu on omiaan myös kuumottaville kasvoille. Kokonaan vegaanisen firman tuotteet on koottu vain muutamasta ainesosasta, ja pääosassa ovatkin kasvit ja yrtit. Dabban valikoimaa näkee lisää esim. täältä.*

Kuten olen aiemminkin harmitellut, vegaaniset kynsilakanpoistoaineet eivät loista runsaudellaan. Santella on kuitenkin ihan käypä luonnonkosmetiikan sertifikaatein varustettu yksilö. Asetoniton, bioalkoholipohjainen lakanpoistoaine on tuoksultaan hyvinkin siedettävä asetonia sisältäviin verraten. Poistoaine poistaa parhaiten lakat joissa ei ole tekstuuria. Myös glitterlakat lähtevät Santen poistoaineella, mutta se vaatii jo hieman enemmän kärsivällisyyttä. Tavallliset kynsilakat sen sijaan poistuvat ihan hyvin vanulapun kautta tällä astetta hellävaraisemmalla putsaajalla. Hintakin on kohtuullinen useaan muuhun luonnolliseen poistoaineeseen verrattuna, noin kahdeksan euroa.
Real Techniquesin siveltimet ihastuttivat muutama viikko sitten blogissa, ja erityisesti Expert face brush – meikkivoidesivellin osoittautui superkivaksi löydöksi. Meikkivoide on helppo levittää tällä sudilla, vaikka yleensä käytän vain sormia. Mutta sivellin ei jätä viiruja tai ole liian jäykkä, peukku! Real Techniquesia myydään esim. Sokoksella.

Laveran Deep Care & Repair* on shampoon ja hoitoaineen yhdistelmä, jonka en uskonut kuvauksen perusteella toimivan laisinkaan itselläni. Uteliaisuudesta kuitenkin otin testiin saadun tuotteen käyttöön, ja tämän kuivalle päänahalle ja tehohoitoa vaativille hiuksille suunnattu multituote peseekin aika tehokkaasti! Pesun jälkeen olen kyllä käyttänyt hoitavaa selvityssuihketta, eli aivan hoitoaineen virkaa tämä ei toimita. Mutta anyway, aine toimii näin talvisaikaan shampoona myös minulla, joka hyötyy enemmän rasvoittuvan hiuspohjan shampoista. Toki käytössäni on myös syväpuhdistava shampoo, mutta ylipäänsä se että kuivan hiuspohjan tuotteet toimivat itselläni on pieni voitto. 🙂
John Masters Organicsin hiuslakka* menee myös vähän toiston puolelle (kirjoitin tästä pari viikkoa sitten), mutta suosikki mikä suosikki. 😉 Luonnonkosmetiikan hiuslakka pitää peruskampauksen ihan hyvin kurissa, vaikka kuivalakka tämä ei olekaan. Ehdottomasti silti ässätuote omassa kategoriassaan.
4 Kommentit
Lavera kuulostaa huipulta, itse tykkään aina välillä pestä tuollaisilla tuoteilla, varsinkin juuri talvella. 🙂
Tuote oli yllärihyvä löytö. Toimii sittenkin. 🙂
Mulla on Dabban siankärsämövesi ja se tuoksuu juuri niin pahalle kuin kaikki kertoo. Mutta onneksi siihen alkaa jo tottua :D. Voisi silti kokeilla myös jotain ihanamman tuoksuista versiota, mutta saa nähdä miten tämä toimii iholla.
Ei kai siankärsämö tuoksu pahalta…? Mulla on myös se sama, mutta tuoksu on tosiaan ihan vain siankärsämö, Suomen luonto ja kesä. 😀 Piparminttuveden tuoksu on tosin paljon raikkaampi. 🙂