Gua sha-tuotteet saatu blogin kautta
*mainoslinkki
Vuoden kauneudehoitotrendejä kuulostellessa on tuskin voinut välttyä gua sha –sanaparin kuulemiselta. Vaikka puhumme trendistä, mistään uutuudesta ei ole oikeasti kyse: gua sha pohjaa ikikaikaiseen kiinalaiseen kauneudenhoitomenetelmään, joka perustuu ihon mekaaniseen hoitoon kivisillä gua sha -lastoilla, kammoilla ja jaderullilla. Gua sha -hieronta voi esimerkiksi parantaa pintaverenkiertoa, mikä auttaa esimerkiksi ihon kimmoisuuden paranemiseen sekä nesteiden liikkumiseen.
Gua shan taustoja voisi selvitellä kiinalaiseen lääketieteeseen ja henkisyyteen saakka, mutta itse olen kiinnostunut aiheesta ihonhoidollisesti ja käsittelen aihetta kauneudenhoitovälineen näkökulmasta.
Olen viime aikoina päässyt itse pienesti jyvälle gua sha-tekniikkaan ja jadekivestä tehtyihin tuotteisiin. Repertuaariini kuuluu Naturellen *jade roller eli jaderulla, gua sha -kampa sekä *gua sha -lasta. Luomme siis katsauksen siihen, mitä on hittimenetelmä gua sha, ja miten tekniikasta voi olla hyötyä ihonhoidossa.

Gua sha – ikiaikainen menetelmä kauneudenhoitoon
Gua sha -teemasta voisi kirjoitella varmasti blogipostauksen jos toisenkin, mutta metodin punainen lanka on gua sha -menetelmä, jossa ihon verenkierron ja lymfanesteiden stimulointi auttaa ihoa säilyttämään hehkeytensä.
Gua shan perusidea kuulostaakin fiksulta, sillä samalla tavalla kuin hieronta auttaa kroppaa virkistymään, myös kasvojen käsittely oikeaoppisesti tukee ihon hyvinvointia.
Säännöllisen gua sha -käsittelyn kerrotaan mm. parantavan verenkiertoa, edistävän lymfanestekiertoa (ja tätä kautta poistavan turvotusta), vähentävän lihasjännitystä ja tukevan ihon uusiutumista. Gua sha-metodiin liitetään lukuisia hyötyjä, ja ainakin edellä mainitut kuulostavat järkeenkäypiltä. En toki korvaisi gua shalla koko ihonhoitorutiinia, vaan ottaisin mekaanisen käsittelyn osaksi muuta ihonhoitoa.
Menetelmä toimii monella ihotyypillä, mutta välineitä ei suositella käytettävän rosacealla tai suoraan tulehtuneella tai finnisellä iholla, sillä ne voivat levittää pahassa vaiheessa olevia ihotulehduksia.
Gua sha -välineitä ovat mm.
- Gua sha -kampa
- Gua sha -lasta
- Jade roller eli jaderulla
- Gua sha -lusikka
- Gua sha-välineet ovat normaalisti kiveä (ei muovia!), useimmiten vihreää jadea, joskus myös esim. ametistia tai ruusukvartsia
Edellä mainituista erityisesti jaderulla on suosittu tuote, joka on myös helppokäyttöinen. Suinkaan näitä kaikkia edellä mainittuja tuotteita ei tarvitse, jotta voi tehdä hyvää gua shata, joten suosittelen valitsemaan aluksi yhden itselle sopivan välineen, ja harjoittelemaan gua sha -tekniikkaa sen kautta.
Gua sha-välineet ja jaderulla toimivat parhaiten puhdistetulla kostealla iholla, eli kannattaa levittää iholle ennen käsittelyä esim. seerumia tai pari tippaa mitä vain kasvoöljyä öljyä, jolloin välineet liukuvat iholla paremmin. Pieni kitka on silti hyväksi, sillä välineiden ei ole tarkoitus luistaa iholla saippuan lailla.

Miten gua sha -välineitä käytetään?
Gua shan tekniikka eroaa hieman eri gua sha -kivien kesken, mutta nyrkkisääntönä kasvojen hieronnassa tekniikka on kasvojen keskiosasta kohti ulkosyrjiä. Nyrkkisääntönä alue kannattaa käsitellä 2-3 gua sha -”vedolla” rauhassa, eikä hieronnasta kannata tehdä nopeuskilpailua.
Liike kannattaa suunnata alhaalta ylös, kuten aina ihonhoitotuotteita levittäessä. Posket, leuka, otsa ja kulmien alue käsitellään kaikki erikseen. Silmänympärysiho on herkkää aluetta, joten se kannattaa käsitellä erittäin hellästi jaderullalla. Gua sha -välineitä voi toki käyttää myös mm. niskan ja hartioiden hierontaan.
Gua sha -välineet kestävät käytännössä ikuisuuden, sillä ne ovat pelkkää kiveä sekä jaderullan osalta myös metallia.
Ohjevideo kertoo myös paljon, joten voit katsoa esim. tämän Kauneus & Terveys -pikatutoriaalin gua shahan.

Gua sha -kampa: klassinen valinta gua sha-käsittelyyn koko pään alueelle
Gua sha -kampa näyttää mystiseltä kivikauden esineeltä, mutta tämä on se the gua sha -väline, jota suositellaan monipuolisuutensa ansiosta päästä varpaisiin.
Kamman kolomaisella osalla voi käsitellä helposti esimerkiksi leuan, purentalihasten ja kasvojen pieniä ihoalueita (homman kyllä hiffaa, kun kerran kokeilee).
Gua sha -kamman pidemmät sivut sopivat dekolteen, otsan ja poskien hierontaan – alhaalta ylös ja nenän pielestä kohti korvia. Ja toki myös hiuspohjaa voi kammata tällä varsin harvapiikkisellä kammalla, jolloin kyseessä on minihieronta myös päänahalle.
Topakkaa gua sha -kampaa on tarkoitus painaa napakasti ihoa vasten, että kosketus ”tuntuu”, mutta ei satu. Fiilis on samalla viilentävä, rentouttava ja stimuloiva – on normaalia, että iho voi punoittaa hetken käsittelyn jälkeen, jos punoitukseen on taipumusta. Ainakin oma ihoni punoittaa helposti kosketuksesta muutenkin, mutta se myös laskee nopeasti.
Postauksen gua sha -välineet ovat kotimaisesta Naturellen verkkokaupasta, jonka koko *gua sha -valikoiman näet tästä.

Gua sha -lasta: siro, mutta jämäkkä väline kasvojen hierontaan
Pitkulaista sydäntä muistuttava gua sha -lasta (tai hierontakivi) on monitoimityökalu kasvojen hierontaan ja käsittelyyn.
Simppeli ulkomuoto voi hämätä, mutta lastalla voi käsitellä niin kaulan, otsan, leuan, poskipään kuin silmienympäryksen (viimeksi mainitun erittäin hellävaraisesti, kuten muistamme).
Hieronta kannattaa aloittaa kaulasta ylöspäin suuntautuvilla liikkeillä, ja edetä loogisesti leuan kautta koko kasvoille. Lasta on pieni ja kevyt kädessä, ja lovi- ja kaarevuusosat mätsäävät hyvin kasvoille.
Gua shan tekniikka ei ole lainkaan monimutkaista – käytänössä liikettä yhteen tai kahteen suuntaan. Helppo tapa aloittaa käyttö on tsekata vaikka ohjeet, ja kokeilla rohkeasti itselle se sopivin gua sha -tekniikka.
Pahaa jälkeä näillä siis ei voi saada, ellei paina liian lujaa tai käsittele tulehtuneita alueita. Gua sha -lasta ja kampa aiheuttavat ihollani pientä ja nopeasti ohimenevä kihelmöintiä, mikä kuuluu asiaan, jos iholle halutaan ”tuntumaa”.
Gua sha -lasta on edullinen panostus kotona tehtävään kasvohoitoon – hinta on 12 euroa *Naturellen verkkokaupassa täällä.
Vaikka gua sha -tuotteita on useita, kattavan gua sha -käsittelyn voi tehdä vain yhdellä tuotteella.

Jaderulla – helppo ja viilentävä hierontaväline kasvoille
Jaderulla on varmasti monelle jo tuttu väline, ja se onkin helppo ottaa osaksi kauneudenhoidon välineurheilua. Naturellen jaderulla on tietenkin aitoa jadekiveä, joka rullailee kasvoilla sujuvasti.
Jadrullan suosion ymmärtää, sillä sen idea on perin fiksu ja laajalle levinnyt. Tasainen rulllailu laittaa vauhtia pintaverenkiertoon, mikä tuo kasvoille eloa ja heleyttä, sekä lieventää kevyttä turvotusta.
Jaderullan käyttö on simppeliä, sillä tavanomaisesti jaderullaa rullaillaan menemään ylhäältä alaspäin suuntautuvilla liikkeillä kaulalla ja kasvoilla.
Jade rollerin pienempi pää soveltuu silmänalusten käsittelyyn, isompi muualle kasvoille, kuten poskille, otsalle ja leuan alueelle.
Etenkin turvonneille silmänalusille jaderulla on miellyttävää terapiaa! Myös ohimoiden rullailu on yllättävän rentouttavaa päivän päätteeksi.
Kivinen jaderulla tuntuu ihoa vasten rauhoittavavn viileältä ja on väsyneille kasvoille kuin lempeä jääpalakäsittely. Uskonkin, että jaderullan lievä turvotusta helpottava vaikutus liittyy juuri mekaanisen kosketuksen verenkiertoa stimuloivaan ominaisuuteen. Makes sense!
Jaderullan käyttö ei ole ehkä yhä teknistä kuin litteiden ja latteiden gua sha -välineiden, mutta toisaalta se on matalan kynnyksen tapa tutustua tähän hemmottelevaan ihonhoitoon.
*Jaderullan hinta on kohtuullinen alle 20 euroa, ja rollerin voit ostaa Naturellesta täältä. Saatavilla on myös esimerkiksi *ametistinen, *ruusukvartsinen rolleri sekä *piikikäs jaderulla, joka lupaa tehostaa kollageenin tuotantoa .
Jaderulla on kenties suosituin gua sha -väline, jonka käyttäminen on todella helppoa myös aloittelijalle.

Jade roller on suosikkini näistä kolmesta gua sha -välineestä, mutta täytyy myöntää, että gua sha -lasta ja kampa odottavat vielä täysipainoista pääsyään osaksi rutiiniani (yksi kerrallaan, yksi kerrallaan!).
Gua sha on ehdottomasti tutustumisen arvoinen trendi ja menetelmä, mutta täysin välineurheilijaksi en usko heittäytyväni – jo kolmessa välineessä on niin paljon potentiaalia kasvojen käsittelyyn, että uskon pärjääväni näillä vallan hyvin.
Siksi koen, että gua shan aloittamiseen riittää hyvin vain yksi hyvin valittu väline. Jaderulla on monelle se kaikista tutuin, joten suosittelen sitä, jos mietit, mistä lähteä liikkeelle.
Suurin haasteeni on se, että gua sha-lastailun aika tuntuu usein unohtuvan – kertokaa kaikki vinkkinne, miten olette muistaneet ja juurruttaneet gua shan osaksi rutiinianne!
Onko sinulla kokemuksia jade rollerista tai gua sha-tuotteista?
Lue seuraavaksi: 5 kosmetiikan tehoainesosaa, jotka kannattaa tietää
2 Kommentit
Jade Roller on seuraavana hankintalistalla, on ollut jo kauan mielessä, mutta aina jotenkin vaan siirtänyt sitä. Viimeistään joululahjaksi itselle. 😀
Suosittelen, maksaa itsensä pian takaisin. 🙂