*mainoslinkkejä
Markettien muoviset sheivaushöylät jos mitkä ovat turhaa jätettä, joten muoviton zero waste – sheivausterä on odotettu uutuus. Muovisia kertakäyttöteriä heitetään arviolta yli kaksi miljardia (!) vuosittain jätteeseen, sillä kertakäyttöterät kuluvat nopeasti ja eivät ole pitkälti kierrätyskelpoisia.
En varmasti ole ainoa, joka haluaa löytää zero waste -kosmetiikkaa ja muovittomia kosmetiikan välineitä kylpyhuoneeseen. Ostin hiljattain täysin muovittoman zero waste safety razorin, *Geisha Shaverin, joka onkin oikea askel ekologisempaan kylppäriin. Tässä postauksessa kerron Geisha Shaver -käyttökokemuksiani, sen käyttöohjeet ja vinkit terän vaihtamiseen.
Vanhan mallin partaterät ovat saaneet nyt uuden tulemisen, kun kierrätyskelvotonta jätettä välttävä zero waste -kosmetiikka on saanut isompaa kiinnostusta osakseen.
Lue lisää ekologisesta kosmetiikasta: Muoviton maaliskuu? Vinkkinä zero waste -kosmetiikka

Geisha Shaver – kokemuksia: muoviton safety razor vaihtoterällä
Geisha Shaver on perinteisen tyylinen yksiteräinen partahöylä, jota voi käyttää oikeastaan mihin vain sheivaukseen. Zero waste -sheiveri on pakattu pahviin ja se on ruostumatonta terästä ja vaihtoterät metallia. Kierrätyskelvotonta jätettä ei siis jää tästä pakkauksesta lainkaan. Parinkympin sheiveri maksaa itsensä nopeasti takaisin, ja säästää kuluja jatkuvasti uusien sheivaushöylien ostamiselta.
Zero waste -sheiveri näyttää ja tuntuu alkuun erilaiselta kuin muoviset höylät (joita en muuten ole käyttänyt vuosiin), mutta siihen pääsee nopeasti jyvälle. Safety razor on kädessä painavampi kuin perinteinen muovihöylä, mutta siitä saa napakan otteen kuivilla käsillä.
Ja itse sheivaus? Hyvin onnistuu. Safety razor on kertakäyttöterää terävämpi, ja sheivaus kannattaa alottaa jostain pieneltä alueelta, missä ihon saa helposti pingotettua. Muutoin käyttö onnistuu kuten millä vain höylällä. Terävyys onkin hyvä asia, sillä tuote pysyy käyttökelpoisena näin ollen pidempään.
Olen sheivannut Geisha Shaverilla aivan tuttuun tapaan sääret ja kainalot, ja safety razor tekee kerralla sileää jälkeä. Muista käyttää sheivatessa siihen sopivaa vaahtoa, öljyä tai voidetta!
Vaaleanpunainen Geisha Shaver on jännää nimeään myöten suunnattu luultavasti ensisijaisesti naisille, mutta höylä ei oikeasti katso karvojen poistajan sukupuolta. Näin jossain terää markkinoitavan ”myös miehille jos vaaleanpunainen on ok”, mikä oli vähän turhaa stereotyyppistä ajattelua.
Ennen kuin Geisha Shaverin voi ottaa käyttöön, sinne pitää asettaa itse pakkauksen mukana tuleva vaihtoterä. Pakkauksen mukana on viisi vaihtoterää, mutta uskon, että tähän malliin soveltuu moni muukin vaihtoterä kuin kyseisen merkin omat terät.

Geisha Shaverin pakkauksessa ei ole mitään ohjetta, miten sheiveriä voi käyttää ja miten tuote kootaan, mutta selvitin asiaa ja kertaan sen tässä. Geisha shaverin käyttöohjeet ovat onneksi todella helpot!
Sheiveri täytyy ennen ensi käyttöä ruuvata auki ja kahden palan väliin asetetaan terä – vaikeusasteeltaan ehkä pariston vaihtoa vastaava homma.
Geisha Shaverin kokoaminen – ohjeet
- Ruuvaa sheivausterän rakenne auki pyörittämällä varresta irti. Sheiverissä on varren ohella kaksi metallista osaa, joiden väliin ohut pakkauksen mukana tuleva terä asetetaan.
- Aseta alin pala varteen ja varmista että palan ”aallot” ovat ylöspäin (muuten terä ei toimi oikein!).
- Aseta vaihtoterä alimman palan päälle (siten että reiät ovat päällekkäin).
- Lopuksi ruuvaa kupera pala, jossa on kolme ruuvinystyrää, päällimmäiseksi.
- Terä jää siis kahden metallisen palan väliin ja voit sheivata sillä kuten millä vain höylällä. Voila!

Geisha Shaverin käyttöohjeet
- Aseta terä edellisten ohjeiden mukaan paikalleen.
- Käytä sheivaukseen sopivaa voidetta, öljyä tai vaahtoa apuna, kun sheivaat – myös suihkugeelit, shampoot ja erilaiset kosteusvoiteet ajavat asian.
- Aina on hyvä aloittaa sheivaus varovasti ja pieneltä alueelta, mutta tällä safety razorilla voit poistaa karvoja tutulla viistolla tyylillä kuin millä vain höylällä.
- Safety razor on ruostumatonta terästä, ja sen voi huuhtaista käytön jälkeen.
Geisha Shaver on terävä, ekologinen ja helppokäyttöinen. Jatkoon!
Geisha Shaverin ostopaikkoja
Zero waste -sheiveri on odotettu uutuus, joten ei ihme, että Geisha Shaver myydään nopeasti loppuun. Edit: sittemmin ilahduttavan moni ekokauppa on ottanut Geisha Shaverin valikoimaansa.
*Ostin Geisha Shaverin täältä luonnonkosmetiikan verkkokauppa House of Organicista.
Edit: Voit hankkia Geisha Shaverin myös luonnonkosmetiikan erikoisliikkeistä *verkosta Joliesta ja *Natural Goods Companysta, ja päivittäistavaraliikkeistä.
Jäitkö ilman Geisha shaveria? Tsekkaa seuraavat safety razorit
*Musta safety razor -partahöylä, jossa on vaihdettavat terät @ House of Organic – sama mekanismi kuin Geisha Shaverissa
*Beard Monkey safety razor @ Bangerhead – perinteinen malli
*Edwin Jagger safety razor @ Kicks – perinteinen malli safety razorista
Onko sinulla Geisha Shaver -kokemuksia?
10 Kommentit
Luinkin tästä toissa päivänä muistaakseni Iltalehdestä ja alkoi kyllä kiinnostaa! Kokoaminen kuulosti omaan korvaani hankalalta (:D), mutta toivottavasti se ei sitä kuitenkaan ole! 🙂
Kokoaminen on tosi helppoa, käytännössä vaan terä laitetaan kahden palan väliin. Ja tuote tulee koottuna joten siitä voi katsoa mallia, että mihin kohti terä tulee. 🙂
Tämä kiinnostaisi kovasti, koska höylät kestävät mulla vain 2-3 kertaa. Terävyys jännittäisi aluksi, koska saan helposti haavoja vaikka käyttäisin öljyä liukasteena 😀
Ohhoh, kylläpäs kertakäyttöiset on nopeita kulumaan! En olisi yhtään huolissani liiasta terävyydestä, mutta itselläni ei toimi öljy sheivauksessa, vaan jokin tuhdimpi, kuten shampoo, voide tai vaahto.
Mä olisin kiinnostunut, soveltuvatko nämä siis ihan joka paikan höyläämiseen? Kun ei vältsiin huvittais käyttää posliinin ylläpitöön eri sheiveriä. 😀
Terä on tarkoitettu kaikelle karvalle, eli kannattaa kokeilla ja todeta sopiiko sulle, jos asia mietityttää. Terä on terävämpi kuin perus-muovihöylät, joten siitä saa osviittaa. 🙂 On toki yksilöllistä, miten iho reagoi terään mutta se täytyy vain koklata.
Voiko ajaa luomien yli vai repäiseekö mennessään? 🙂
Moi! Omakohtaista kokemusta mulla ei ole luomien sheivaamisesta, sillä (koho)luomia mulla ei oikeastaan ole. En siis osaa antaa suoraa vastausta tähän, pelaisin itse varman päälle ja kokeilisin sheveriä ensin johonkin varmaan paikkaan. Ihoahan se ei raasta mukanaan mutta luomien kanssa kannattanee olla varovainen.
Moikka! Sellaista jäin miettimään että eroaako tämä mitenkään muuten kuon väriltään perinteisestä safety razorista? Niitähän on ollut olemassa iät ja ajat. Hauskaa loppukesää! ?
Moi! Kuten postauksen alussa viittasin, tämä on hyvin lähellä vanhan mallin partaterää, ja tuskin mikään sheivausterä on aivan uusi ratkaisu enää näinä päivinä. 😉 Iänikuisia safety razoreita en ole kuitenkaan testannut, jotta voisin sanoa eksaktit erot, mutta käyttöperiaate on sama. 🙂 Toki saatavuus, väri ja malli eroavat monesta muusta.